DOBRODOŠLI na prenovljenih Oglasi.si!

Oddaj oglas

Pogosta vprašanja

Registracija

1.

Kako se registriram?

Uporabnik Oglasi.si postanete s klikom na povezavo Registracija. Izberite kako želite opraviti registracijo - kot posameznik ali kot podjetje. Registracija je enkraten in preprost postopek z e-poštnim naslovom ali preko vašega že obstoječega Facebook ali Google računa. Po uspešno opravljeni registraciji prejmete na vaš elektronski naslov potrditveno sporočilo, kjer potrdite aktivacijo uporabniškega računa.

2.

Ali ob tem, ko se registriram, nastanejo kakšni stroški?

Ne. Registracija uporabnika pri nas je in bo ostalo brezplačna.

3.

Ali so moji podatki, ki jih vnesem, varni?

Pri vnosu podatkov se uporablja standardno varnostno tehnologijo šifriranja podatkov - SSL certifikat. Ta protokol zaščiti zasebne podatke naših uporabnikov (gesla, osebne podatke, plačilne kartice, ipd.) tako, da jih šifrira in le-ti postanejo neberljivi za zlonamerne osebe ali programe.

4.

Kaj so prednosti registriranega uporabnika?

Registrirani uporabniki lahko sami upravljate z vašim uporabniškim računom (spreminjate osebne nastavitve vašega profila), urejate že objavljene oglase oz. jih izbrišete ali deaktivirate (takšen oglas lahko kasneje nazaj aktivirate, da bo ponovno viden kupcem) ter naknadno izpostavite oglase (tj. razvrstite oglas po seznamu navzgor), brez, da bi vam bilo potrebno ponovno oddajati oglas.

Prijava in moj profil

1.

Kako ponastavim pozabljeno geslo?

Registrirani uporabniki lahko pozabljeno geslo ponastavite na povezavi Ponastavitev gesla. Vpišite svoj elektronski naslov, ki ste ga uporabili ob registraciji. Na naveden elektronski naslov boste takoj prejeli sporočilo za ponastavitev gesla. Sledite navodilom v e-pošti ter ustvarite novo geslo za dostop.

2.

Kje dostopam do nastavitev svojega profila?

Če želite spremeniti podatke, ki ste jih vnesli pri registraciji ali tiste podatke, ki se prikazujejo v vaših oglasih, se prijavite na Oglasi.si. Nato v uporabniškem računu Moj profil na meniju izberite kategorijo Urejanje profila. Ne pozabite shraniti vnesenih sprememb.

3.

Kako izbrišem svoj uporabniški račun?

Uporabniški račun, vključno z vsemi oglasi lahko izbrišete, ko se prijavite na Oglasi.si. V vašem uporabniškem računu Moj profil na meniju izberete Urejanje profila ter s klikom na »Izbriši račun in vse oglase« trajno izbrišete Oglasi.si uporabniški račun.

Iskanje oglasov

1.

Kako najbolj učinkovito najdem nabor oglasov za to, kar iščem?

Na spustnem meniju KATEGORIJE izberite željeno kategorijo in podkategorijo. Prikaže se seznam oglasov. Izbor oglasov lahko dodatno zožite z uporabo Dodatnih kriterijev oz. filtrov na levi strani seznama oglasov. Filtri omogočajo, da hitro poiščete za vas ustrezne ponudbe.

2.

Zakaj med Zasebnimi stiki ne vidim vseh slik in filtrov?

Celotna galerija v oglasih ter dodatni kriteriji za filtriranje oglasov med Zasebnimi stiki so na voljo registriranim uporabnikom z zakupljenim paketom Premium Stiki. Paket se lahko zakupi za obdobje 1 meseca, 3 mesecev ali 12 mesecev in omogoča dostop do vseh funkcionalnosti pri iskanju oglasov ter objavo do 10 oglasov na mesec v plačljivih kategorijah Zasebni stiki.

Oglaševanje za fizične osebe

1.

Ali je oglaševanje za posameznike brezplačno?

Oglaševanje za posameznike na Oglasi.si je in ostaja za vse kategorije malih oglasov, razen za določene plačljive kategorije v Zasebnih stikih, BREZPLAČNO in pri tem ni omejitve, koliko oglasov lahko objavite.

2.

Kako je z objavo oglasa pri Zasebnih stikih?

Oglaševanje v kategoriji Zasebni stiki je plačljivo za podkategorije »Resne zveze in prijateljstva« ter »Avanture«, z namenom ohranjanja pristnih in posodobljenih oglasov.

Oglas lahko oddate brez prijave, pri čemer se objava oglasa zaračuna po veljavnem ceniku. Registrirani uporabniki lahko zakupite paket Premium Stiki za obdobje oglaševanja: 1 meseca, 3 mesecev ali 12 mesecev. Ne glede na trajanje zakupljenega obdobja, lahko imate mesečno do 10 aktivnih oglasov v plačljivih kategorijah Zasebnih stikov, ki jih lahko naknadno tudi urejate ali izpostavljate. Cenik oglaševanja za fizične osebe v podkategorijah Zasebnih stikov je dostopen v postopku objave oglasa.

3.

Kako izgleda postopek zakupa paketa za oglaševanje v plačljivih kategorijah?

Prijavite se na Oglasi.si. V svojem uporabniškem računu Moj profil na meniju izberite kategorijo Nadgradi račun. Prikažejo se opcije zakupa paketa Premium Stiki za obdobje 1 meseca, 3 mesecev ali 12 mesecev. Izberite željeno obdobje oglaševanja in kliknite na gumb “izberi”. Preusmerjeni boste na izbiro plačila.

4.

Kakšni načini plačila bodo sprejeti?

Na voljo so naslednji načini plačila: plačilne kartice (Mastercard, Maestro, Visa), VALÚ, PayPal, univerzalni plačilni nalog (UPN) oz. nakazilo preko spletne banke.

Oglaševanje za pravne osebe

1.

Kako pričnem z oglaševanjem kot pravna oseba?

E-trgovino na Oglasi.si lahko odprejo le pravne osebe. Najprej se opravi registracija podjetja, s čimer se pridobi profil za oglaševanje. Registracija je hiter in brezplačen postopek. Oglaševanje je za pravne osebe z do 5 oglasi brezplačno. Za oddajo večjega števila oglasov sta na voljo paketa MAXI in PROFI. Več informacij pridobite na povezavi oglaševanje za pravne osebe.

2.

Želim oglaševati s pasicami – bannerji. Kakšni so formati in možnosti?

Možnost zakupa oglaševalskega prostora so neomejene. Izbirate lahko v kateri kategoriji bi želeli prikazovati vaše oglase ter tudi na kateri podstrani (naslovna stran, seznam oglasov, odprti oglas itd.). Dogovorimo se lahko tudi za oglaševalsko kapanijo na naši Facebook strani Oglasi.si. Več informacij o formatih in možnostih pridobite na povezavi oglaševanje za pravne osebe ali nam pošljite povpraševanje na info@oglasi.si.

Objava oglasa

1.

Ali se moram pred oddajo oglasa registrirati?

Ne, pred oddajo oglasa se vam ni potrebno registrirati (postati uporabnik). Kot fizična oseba lahko oglas oddate tudi na način Oddaj oglas brez prijave. Z oddajo oglasa brez prijave se strinjate s pogoji uporabe Oglasi.si. Oglas bo objavljen 30 dni in ga po objavi ni možno več urejati. Možnost urejanja in brisanja oglasov imajo samo registrirani uporabniki. Hitro registracijo lahko opravite na povezavi Postani uporabnik.

2.

Kako objavim oglas?

S klikom na gumb Oddaj oglas, ki ga najdete na vrhu strani, oglas objavite v dveh korakih:

  • izberite ustrezno kategorijo in podkategorije, ki ustrezajo predmetu prodaje,
  • vnesite podatke oglasa. Priporočamo, da v svoj oglas vključite fotografije, ki pritegnejo potencialne kupce.

Postopek oddaje oglas brez prijave je enak, kot pri prijavljenih uporabnikih, pri čemer mora oglaševalec vsakič znova izpolnjevati kontaktne podatke ob oddaji novega oglasa. V primeru oddaje oglasa brez prijave, oglasa več ne bo mogoče urejati, oglas pa se bo samodejno izbrisal po 30 dneh.

3.

Kako najdem ustrezno kategorijo?

V kolikor ne najdete ustrezne kategorije za vaš oglas, si lahko pomagate s seznamom Zemljevid kategorij. Za dodatno pomoč smo vam na voljo preko telefonske številke 041 886 000 (med delavniki od 8:00 do 14:00 ure) ali preko elektronske pošte info@oglasi.si.

4.

Kako ustvarim oglas, ki bo pritegnil kupce?

Če želite pritegniti večje število potencialnih kupcev in povpraševanj predlagamo sledeče:

  • jasen naslov oglasa, sestavljen iz ključnih besed. Dobro izbrane ključne besede pripomorejo pri iskanju preko iskalnika, da se vaš oglas uvrsti višje med rezultate iskanja
  • v opisu navedite vse podatke, ki so lahko pomembni za prodajo. Navedite čim več točnih informacij.
  • dodajte fotografije. Oglasi s fotografijami izstopajo in pritegnejo pozornost
5.

Kdaj je oglas objavljen?

Oglas je objavljen samodejno, ko zaključite vnos podatkov oglasa in kliknete na gumb »Potrdi in nadaljuj«. Pojavi se zeleno obvestilo, da je oglas uspešno oddan.

6.

Kako izpostavim oglas?

Izpostavitev oglasa pomeni oglasno pozicijo, ki se vedno nahaja na vrhu seznama v kategoriji, v kateri je bil oglas oddan. Zakup izpostavitve oglasa je možen kot dodatna opcija v zadnjem koraku objave oglasa ali za registrirane uporabnike kasneje v uporabniškem profilu. Poleg izpostavljene pozicije se ti oglasi od preostalih na seznamu razlikujejo tudi vizualno, s čimer je njihova vidljivost večja. Izpostavitev oglasa traja 7 dni.

Urejanje oglasa

1.

Ali lahko urejam oglas, ko je že objavljen?

Urejanje že objavljenega oglasa je na voljo le registriranim uporabnikom. Najprej se prijavite na Oglasi.si. S klikom na Moj profil dostopate do vašega uporabniškega profila, kjer se nahaja seznam vaših oglasov. Aktiven (tj. trenutno objavljen) oglas urejate s klikom na gumb »Uredi«.

2.

Kako izbrišem oglas?

Izbris oglasa pred iztekom roka objave 30 dni je na voljo le registriranim uporabnikom. Najprej se prijavite na Oglasi.si. S klikom na Moj profil dostopate do vašega uporabniškega profila, kjer na seznamu oglasov odstranite željen oglas s klikom na gumb »Izbriši«. Oglas se bo izbrisal in ne bo več viden na spletni strani.

3.

Kje lahko oglas po izteku roka objave ponovno aktiviram?

Oglas je objavljen največ 30 dni. V kolikor pred potekom roka objave oglasa sami ne podaljšate za novih 30 dni, se bo oglas samodejno deaktiviral (oglas bo neaktiven in več ne bo viden obiskovalcem strani). Ponovno ga lahko aktivirate s prijavo v Moj profil in želeni oglas s klikom na gumb »Podaljšaj +30 dni« ponovno prikažete potencialnim kupcem.

4.

Kaj lahko naredim, da bo moj oglas videlo več kupcev?

Da dosežete več potencialnih kupcev in povpraševanj, delite povezavo do vašega oglasa na Oglasi.si. Na naši spletni strani lahko direktno delite oglas npr. na Facebook ali oglas posredujete naprej prijateljem. Če želite lahko dodatno izpostavite svoj oglas (oglasna pozicija na vrhu seznama v kategoriji za 7 dni) ali izberete skok na vrh, ki vaš oglas ponovno postavi na vrh seznama.

5.

Kakšna je razlika med izpostavitvijo oglasa in opcijo Skok na vrh?

Izpostavljen oglas pomeni oglasno pozicijo, ki se vedno nahaja nad seznamom oglasov v kategoriji, v kateri je bil oddan. S to funkcijo oglas ostaja na vrhu in ne zdrsne navzdol po seznamu oglasov. Hkrati se ti oglasi od preostalih na seznamu razlikujejo tudi vizualno, s čimer je njihova vidljivost večja.

Skok na vrh pomeni ponovno postavitev oglasa na vrh seznama oglasov v kategoriji, pod izpostavljenimi oglasi. Funkcija deluje, kot, da bi ponovno objavili oglas in bi se le-ta uvrstil med prve rezultate v kategoriji, v kateri je bil oglas oddan. Oglasa vam v primeru uporabe »Skok na vrh« ni potrebno ponovno objavljati, da bi bil viden več potencialnim kupcem.

Imate dodatno vprašanje?
041 886 000

PON - PET: 8:00 - 14:00

info@oglasi.si

VSAK DAN: 00:00 - 24:00

Želite oddati nov oglas?

Oddaj oglas

Uporaba piškotkov na Oglasi.si

To spletno mesto uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb “Dovoli”. V kolikor nadaljujete z ogledom spletnega mesta bodo nastavljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta.

Dovoli piškotke